Op dit moment staan er geen evenementen gepland

‘We staan in de startblokken!’

11 oktober 2018

Kuussegatters maken zich op voor Hofzittingen 2018

De Koekbouw op de Noordkade in Veghel staat op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 november in het teken van de Hofzittingen van CV de Kuussegatters. Drie afwisselende avonden met een muzikaal programma met humor. De zaterdagavond is uitverkocht maar voor donderdag en vrijdag zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Zaterdag 20 oktober zijn kaarten te koop bij Outfit (Hoogstraat 2 in Veghel) van 12.00 tot 14.00 uur en telefonisch kun je kaarten bestellen bij Yvonne Wierenga (T 0413 – 310 117).

Met nog enkele weken voor de boeg zijn de voorbereidingen in volle gang. Veel artiesten en leden van CV de Kuussegatters zijn momenteel hard aan het werk om de zittingen soepel te laten verlopen en alle bezoekers een gezellige avond te bezorgen. Een kijkje achter de schermen….

Donderdag: ‘afscheid & nieuw’
Uit betrouwbare bron weten we dat het nieuwe Boerenbruidspaar en hun getuigen zich achter de schermen aan het warmlopen zijn. Op donderdag 8 november staan ze voor het eerst op het podium.
De donderdag is voor dit viertal het begin, voor het trio van het vorig jaar eindigt dan hun avontuur. Prins Jess d’n Urste en zijn Adjudanten Harry en Rudy nemen afscheid van het Veghels publiek. Jess vertelt: ‘Het was een enorm leuke belevenis waarvan we hebben genoten! Ik heb gevraagd aan al mijn collega-Prinsen uit de regio of ze mijn afscheidsfeestje willen meevieren. Superfijn dat zij hebben toegezegd om te komen. Bijzonder is ook dat mijn broer, die afgelopen jaar Prins Note Hilarisch Ruben 1 in Geldrop was, donderdag met een groep erbij is. Tenslotte is er ook op de eerste avond een echte ‘after-party’ in de Afzakkerij. DJ Marcel Janssen brengt de stemming er in en dat kan hij als geen ander!’

Artiesten druk bezig met voorbereidingen: een kijkje achter de schermen…
De OPA’s repeteren stevig voor hun optreden: drie avonden optreden is niet niks. Zij hebben een uitdaging om minstens net zo goed voor de dag te komen als de afgelopen jaren. Jeroen van de Akker vertelt: ‘Ieder jaar willen we er staan, dus moeten we keihard werken aan onze act. We zitten nu in de laatste vier weken: die zijn hectisch! Binnen onze grote groep heeft ieder zijn eigen kwaliteiten, die we graag gebruiken. Alle mannen doen snoeihard hun best om hun danskwaliteiten ieder jaar te verbeteren. Als dat niet ff lukt, ligt dat zeker niet aan hun inzet en zorgt dat voor mooie hilarische taferelen. En let op: in ons optreden hebben dit jaar de nieuwe OPA’s een speciale rol.’

MM_hofzitting 2017_1_600x400

De mannen van de Raad van XI zijn actief in de onthullingsact tijdens de vrijdagzitting. Bart Lammers was vorig jaar Opperkuus: ‘Die onthulling is altijd spannend! Ook wij als Raad van Elluf weten niet wie de nieuwe prins en adjudanten zijn. Maar we willen er wel een spektakel van maken. We haawen ons daarbij zeker niet in! Het motto van dit jaar is ons dus op het lijf geschreven.’

Technische commissie: we zijn er klaar voor!
Als de zittingen beginnen zit het grootste werk voor de Technische Commissie er op. Met man en macht werken zij in de week ervoor aan de opbouw van het grote podium en de inrichting van de Koekbouw. Een club met handige mannen, waarbij het lijkt alsof zij voor ieder probleem al een oplossing hebben voordat het zich voordoet!

CO_technische cie 2017_2

Hofzittingscommissie: steeds verbeteren!
Berry Tomas geeft aan: ‘Als commissie zijn we erin geslaagd een mooi programma samen te stellen. Ook hebben gekeken hoe we dit jaar alle bezoekers in de Koekbouw nog beter kunnen laten genieten van wat zich op het podium afspeelt. Aan de zijkanten plaatsen we bijvoorbeeld grotere schermen en we hebben een vaste camera zodat iedereen vanuit iedere positie alles kan volgen en niets hoeft te missen. Iedereen is welkom en we hebben er zin in!’

Kaartverkoop
Op zaterdag 20 oktober zijn kaarten te koop bij Outfit (Hoogstraat 2 in Veghel) van 12.00 tot 14.00 uur. Je kunt ook telefonisch kaarten bestellen bij Yvonne Wierenga (T. 0413 – 310 117). Kaarten kosten voor donderdag 15 euro voor de vrijdag 20 euro.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier