Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Verdienstelijk Veghelaar: Nettie de Wit & Zuidstampers

19 november 2016

Nettie de Wit en Carnavalsvereniging de Zuidstampers zijn de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen. Zaterdag 19 november zijn zij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Ieder jaar organiseren de Zuidstampers het carnaval in hun wijk Veghel-Zuiden als onbetwist hoogtepunt het Zuidstampersbal voor mensen met een beperking uit de regio. Een enorm gezellig feest met muziek, een DJ en een topartiest. Super gezellig, goed georganiseerd en helemaal in de sfeer van Carnaval! Nettie de Wit regelt daarvoor alles als secretaris en is al meer dan vijftien jaar actief in haar wijkvereniging.

vv_zuidstampers-2016_600x481

De Zuidstampers
De Zuidstampers is de Carnavalsvereniging van Veghel-Zuid. Een vereniging die enorm actief is met veel activiteiten voor de wijkbewoners. Zo organiseren zij ieder jaar vier dagen carnaval in de speciaal daarvoor omgetoverde Zuidstampersstal (de Golfstroom). Dit jaar voor de 35e keer! Op die dagen is er vertier voor alle bewoners uit de wijk. Voor de kinderen zijn er spelletjes en karaoke.
Naast deze dagen staan de Zuidstampers ook bekend om hun Carnavalsmiddag voor mensen met een beperking uit de regio. Deze middag is altijd één week voor carnaval op de zaterdag en wordt al 35 jaar georganiseerd. Daarbij maken altijd een bekende artiest en de Prins van de Kuussegatters en zijn gevolg hun opwachting. Op de woensdag voor de carnaval is er ook nog een seniorenmiddag. Op deze middag zijn alle ouderen welkom voor een gezellige middag.

Nettie de Wit
Nettie de Wit is secretaris van de werkgroep, die uit zes personen bestaat. Een actieve club, want als werkgroep beginnen zij met de voorbereidingen op 1 september en vergaderen vervolgens een keer in de 3 à 4 weken. Nettie regelt al 15 jaar als secretaris alle correspondentie naar sponsoren, uitnodigingen en contacten met gehandicaptenclubs. Ook tijdens de carnavalsdagen is zij alle dagen in touw. Daarnaast is zij is ook nog actief binnen wijkvereniging Veghel-Zuid en organiseert zij het kienen voor de jeugd (tot 13 jaar). Nettie wordt omschreven als enthousiast, betrokken en adequaat reagerend: ‘Je hebt er een goei aan!’

vv_poster_600x847

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier