Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Update carnaval 2021

31 oktober 2020

Beste Kuussen en Kuussinnen,

Het bestuur van c.v. de Kuussegatters heeft het moeilijke, maar onvermijdelijke besluit genomen om tijdens carnaval 2021 géén openbare, publieke, activiteiten te organiseren. Eerder maakten we al bekend om dit kalenderjaar geen Hofzittingen en andere openbare activiteiten te houden.  

Als carnavalsvereniging vinden wij het in deze tijd, waarin het coronavirus onder ons is en de ontwikkeling ervan onduidelijk, onverantwoord en geen goed signaal naar de buitenwereld om carnavalsactiviteiten te organiseren.

Met dit bericht hopen we ook commissies, die achter de schermen toch voorzichtig begonnen waren met wat voorbereidingen, duidelijkheid te geven. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld wagenbouwers die misschien al waren begonnen met bouwen, of op het punt stonden om te gaan beginnen.

Gezondheid belangrijker

Begin september gingen we er nog voorzichtig vanuit misschien in een afgeslankte vorm carnaval te kunnen vieren en werd er nagedacht over haalbare alternatieven in coronatijd. Daar hebben de commissies ook over nagedacht. Inmiddels is duidelijk dat de gezondheid van carnavalsvierders dan niet gegarandeerd kan worden. En die veiligheid en gezondheid van vrijwilligers en bezoekers vinden wij juist van het grootste belang.

Een streep zetten door carnaval kan niet. Carnaval is een terugkerend jaarfeest, net zoals Kerstmis en Pasen. Wij blijven kijken naar mogelijkheden om toch aandacht te besteden aan carnaval, mits de geldende regels en veiligheid dat toelaten. Dat zal dan echter sowieso niet publiekelijk zijn.

Geen jeugdactiviteiten

Eerder dit jaar waren we nog van mening dat het verantwoord was om het carnaval voor de jeugd van Kuussegat wél door te laten gaan. Voor kinderen gelden er nu eenmaal andere regels dan voor volwassenen. Aangezien bij al deze activiteiten ook vrijwilligers en ouders betrokken zijn hebben we er nu voor gekozen om ook géén jeugdactiviteiten te organiseren. We begrijpen dat dat voor onze jongste carnavalsvierders een grote teleurstelling zal zijn.

We hopen op begrip van alle Kuussen en Kuussinnen voor dit besluit en dat we in 2022 het carnavalsfeest als vanouds kunnen vieren. Voor nu, blijf gezond!

Bestuur c.v. de Kuussegatters

 

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier