Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Tiny van Oorschot Verdienstelijk Veghelaar 2019

10 november 2018

Tiny van Oorschot is de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen. Zaterdag 10 november is hij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Een bloemlezing van zijn vrijwilligersactiviteiten maakt duidelijk waarom hij  deze eretitel verdient.

VV-tiny van oorschot_600x902

Tiny van Oorschot is afkomstig uit Sint Michielgestel. Toen hij naar Veghel verhuisde, woonde hij enkele jaren in de Leest en daarna in de Bloemenwijk. In het dagelijkse leven was hij jarenlang conciërge van ROC de Leijgraaf. Daar kennen veel mensen en vooral veel jongeren uit Veghel hem van. Omstreeks november gaat hij met pensioen.
Tiny is een echte sociaal bewogen verenigingsman, die bescheiden is. Hij hoeft niet op de voorgrond te staan maar is liever de ‘man achter de schermen’. Een echte aanpakker met als motto ‘niet teveel praten, gewoon doen!’. Hij houdt van gezelligheid en is bij diverse verenigingen en zeker in ‘zijn’ Bloemenwijk al jarenlang actief.

Actief in de Bloemenwijk
Oorspronkelijk was Tiny timmerman van beroep. Dat wisten ze in de Bloemenwijk – één van de oudste wijken van Veghel – en toen hij daar kwam wonen schakelden ze hem al snel in. Dat maakt hem tot een van de actiefste vrijwilligers van deze wijk.
Zo was hij 25 jaar lang lid van het bestuur van de wijkvereninging, waarvan 15 jaar als voorzitter. Tien jaar lang was hij bovendien verantwoordelijk voor de tieneractiviteiten in de wijk.
Tiny heeft zelf de jeu de boulesbaan bij wijkgebouw De Bloemfontein aan de Hyacinthstraat en de speeltuin mee aangelegd. De speeltuin heeft hij later diverse malen mee opgeknapt.
Bij het 50- en 60-jarig (2017) bestaan van de wijk was hij lid van de jubileumcommissie. Hij bedacht de festiviteiten en stond ook voorop bij het opbouwen van de tent en bemannen van de bar. Tiny is niet bang om zijn handen vuil te maken. In de carnavalstijd bouwde Tiny 22 jaar lang samen met andere vrijwilligers aan de carnavalswagen van de Bloemenwijk. Hij was daarbij een van de voortrekkers. De wagens gooiden vaak hoge ogen in de optocht. Hij haalt nog altijd oud papier op voor de wijk. Dat doet hij al meer dan 30 jaar.

Ook betrokken bij Sint Nicolaas-intocht & Blauw Geel
Al vele jaren is Tiny in de dagen rond de intocht van Sint in Veghel ook als vrijwilliger actief. Hij zorgt dat de ongeveer 300 vrijwilligers terecht kunnen in de kantine van ROC de Leijgraaf waar dan alles tip top in orde is. Als hij stopt als conciërge, blijft hij hand- en spandiensten verrichten voor het comité, dat daar graag gebruik van maakt! Bij voetbalvereniging Blauw Geel heeft hij in het verleden enkele jaren het damesteam getraind. Ook was hij vijf jaar lang betrokken als commissielid bij het bekende jeugdvoetbalkamp.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier