Route optochten
Na vier jaar zonder carnavalsoptochten trekt de kleurrijke stoet dit jaar weer door Veghel. Een nieuwe route langs het publiek door ons mooie dorp. We gaan samen weer genieten van de grootste optochten in de regio. De routes van de Jeugd en Grote carnavalsoptocht zijn dit jaar compleet anders dan voorheen.


Jeugd carnavalsoptocht |
 Op zaterdag 18 februari stellen alle deelnemers voor de Jeugdoptocht zich op in de Frisselsteinstraat. Om 13.30 uur slingert de optocht al lopende door het centrum van Veghel. Voorafgaand door Jeugdprins Jasper d’n Urste met zijn gevolg op de Prinsenwagen. Hij neemt het defilé van de optocht af op de Markt in Veghel.

Grote carnavalsoptocht | Op zondag 19 februari stellen de deelnemers voor de Grote carnavalsoptocht zich ook op in de Frisselsteinstraat. De start is om 13.00 uur ter hoogte van de brug aan de Julianastraat. Vervolgens trekt de route via de Frisselsteinstraat langs de Lambertuskerk door de Deken van Miertstraat. Uiteraard passeren we traditiegetrouw de Gouden Leeuw en wordt de optocht vervolgt via de Stationsstraat, Leo van der Weijdenstraat en door de Zeven Eikenlaan. Aan het eind van de Zeven Eikenlaan slaat de stoet rechtsaf de Hezelaarstraat in. Aan het eind van de Hezelaarstraat wordt er overgestoken bij de Blokker en rijdt de optocht de Hoofdstraat in. Uiteindelijk bereikt de bonte stoet het eindpunt op de Markt waar Prins Leon d’n Urste het defilé afneemt.

Jurering en prijzen
Bij de Jeugdoptocht worden de deelnemers al jarenlang door een deskundige jury beoordeeld. De prijswinnaars kunnen een speciaal voor de optocht gegoten Kuuske winnen. Daarnaast maken de deelnemers ook kans op de publieksprijs.

Bij de Grote Optocht bestaat de jury uit oud-Prinsen en inwoners van Veghel. Winnaars kunnen geldprijzen ontvangen en ook zijn er publieksprijzen in de categorie ‘Wagens’ en de categorie ‘Alles wat loopt’. Bij de prijsuitreiking moet minimaal één persoon de prijs in ontvangst nemen. Niet opgehaalde prijzen worden door de Optochtcommissie aan een goed doel geschonken.

Meer informatie
Meer informatie over de optochten vind je op onze pagina:   www.kuussegatters.nl/optochtcommissie. Je kunt je vragen ook mailen naar de Optocht Commissie via oc.kuussegatters.secr@gmail.com.