Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Prins Robert d'n Twidde nieuwe heerser Kuussegat

8 november 2019

Prins Robert d’n Twidde nieuwe heerser van Kuussegat

Tijdens de Hofzitting op vrijdag 8 november is Robert van der Meijden onthuld als nieuwe Heerser van het Kuussegat. Als Prins Robert d’n Twidde gaat hij er met zijn Adjudanten Marc Verhoeven en Patrick van Uden dit carnavalsseizoen een onvergetelijk feest van maken! Maak kennis met het nieuwe Trio…

MM_P&A 2020_trio met dames_600x670

Prins Robert d’n Twidde
“Wat ben ik ongelofelijk trots om mezelf aan jullie voor te mogen stellen als Prins Robert d’n Twidde!”

MM_P&A 2020_prins_600x823

Prins Robert is in het dagelijks leven beter bekend als Robert van der Meijden. Hij is 56 jaar jong en geniet volop van het leven met zijn vrouw Claudia. Samen hebben ze een gezellig groot gezin met hun kinderen: Bart, Stefanie, Hilde, Sjors, Sophie en Roos.
Robert is opgegroeid in Son en Breugel, heeft daarna een aantal jaren in Best gewoond en is ruim 12 jaar geleden naar Veghel gekomen. Daar heeft hij nooit een seconde spijt van gehad. Vanaf het eerste moment heeft hij zich thuis gevoeld in dit mooie dorp. De band met Veghel was er echter al veel langer: ruim 50 jaar geleden vestigde hun familiebedrijf MBI De Steenmeesters zich op industrieterrein De Dubbelen. Hun blauw-gele silo’s zijn vanuit verschillende invalswegen in Veghel te zien en daar is Robert supertrots op. Inmiddels werken er op 4 vestigingen zo’n 400 medewerkers om de mooiste straat-, gevel- en tuinstenen te maken en vieren ze in binnenkort hun 75-jarig bestaan.
Naast zijn werk en het drukke gezin heeft hij tal van hobby’s. Zijn grootste passie is het rijden van rally’s met zijn Mercedes-Benz uit 1963. Verder vindt hij het heerlijk om samen met Claudia en de kinderen de wereld over te reizen. Ook kun je Robert regelmatig vinden op de golfbaan en soms in de sportschool. Inmiddels is hij voor het 10e jaar betrokken bij de organisatie van de Heerenzitting. Hun vriendengroep maakt een belangrijk onderdeel uit van hun leven. Met hen is er altijd wat te vieren waardoor ze volop genieten van de gezelligheid die dit met zich meebrengt.
Tijdens het carnavalsseizoen ondersteunt hij de Technische Commissie bij de opslag van alle materialen van C.V. de Kuussegatters op zijn bedrijf. Ook is hij actief lid van het Foedtiem: de lekkerste commissie van deze carnavalsverenging. Hierdoor heeft hij de afgelopen jaren een kijkje mogen nemen achter de schermen van de Kuussegatters.

Robert is daarover erg enthousiast: “In deze geweldige club zetten 250 vrijwilligers zich keihard in om voor alle mensen in Kuussegat een fantastisch carnaval te organiseren. Dat ik nu als Prins Robert d’n Twidde hierin voorop mag gaan, vind ik een enorme eer. Samen met mijn Adjudanten Marc en Patrick en onze vrouwen zal ik er dan ook alles aan doen om er voor iedereen een steengoeie carnaval van te maken!”

Adjudant Marc Verhoeven
“Kei trots ben ik om mezelf voor te stellen als Adjudant van onze Prins Robert d’n Twidde!”

MM_P&A 2020_marc_600x940

Marc Verhoeven is bijna 50 jaar geleden geboren als derde bakkerszoon in ‘het skône Kuussegat’. Samen met zijn vriendin Mirjam – ook een echte Kuussin – en Hilde, Sophie, Thijmen en Marit hebben zij een gezellig huishouden.
Marc werkt bij Creon in Tilburg als product/project engineer. Naast zijn werk gaat hij – veel te weinig – hardlopen met zijn oude buurtgenoten. Ook gooit hij een balletje bij Attacus. Hij vindt het leuk om te koken, een beetje te klussen en een biertje slaat hij niet snel af.
Afgelopen maanden waren erg bijzonder, vertelt Marc. “Ze stonden in het teken van regelen, stiekem doen en geheimzinnigheid. Je weet al iets wat veel mensen ook zouden willen weten, namelijk: wie wordt het nieuwe Trio? Als ‘aankomend adjudant’ kon Marc alles lekker observeren en liep hij regelmatig door Veghel met de gedachte: “Ze moesten eens weten!”. Van die momenten heeft hij al genoten. Nu ze als zestal zijn onthuld, kunnen ze eindelijk vrijuit praten en regelen zonder al die geheimzinnigheid.

Marc kijkt uit naar de komende periode in de aanloop naar carnaval. Hij kent binnen de carnavalsvereniging al veel mensen, ook al was hij tot nu toe zelf niet direct betrokken bij de club. Hij heeft er zin in om ook alle anderen te leren kennen: “Uiteindelijk werken we met z’n allen toe naar de carnavalsdagen. Voor ons zullen die dagen dit jaar zeker anders dan anders zijn. We hebben er zin in en ‘gaon mi gemak uit ons dak’!”

Adjudant Patrick van Uden
“Wauw! Daar mag ik dan nog een keer staan als Adjudant en dit keer mag ik Prins Robert d’n Twidde begeleiden, samen met Adjudant Marc.”

MM_P&A 2020_patrick_600x940

Patrick van Uden heeft een echt carnavalsgezin. Hij is getrouwd met ‘ons Suus’ (oud-Dansmarieke) en vader van Stef (Jeugdraad 2015/2016, Jeugdhofnar 2017 en Kuusseblaozer vanaf 2018), Rik (Jeugdraad 2016/2017, Jeugdprins 2018 en Kuusseblaozer vanaf 2019) en Jip (Dansmarieke vanaf 2017). Sinds 1994 is hij lid van de carnavalsvereniging, waarbij hij al 25 jaar in de Vlooienmarktcommissie zit.
Zijn eerste super periode bij de Raad van XI mocht hij in 2003 afsluiten als Adjudant bij Prins Janus d’n Twidde, samen met Adjudant Roger. Hij vond het een echte eer en een fantastisch jaar. “Daor doede’t vur!”

Tussendoor is muziek maken een grote hobby geworden voor Patrick. Eerst bij Bende Betoetert en daarna bij Hoempa Matata. Muziek maken in de orkestbak van de Hofzittingen met de Big Bandits  was een geweldige ervaring en een droom die uitkwam.
Patrick werd in 2013 opnieuw gevraagd voor de Raad van XI. Dat kan hij jullie allemaal aanraden, want naast dat ze hard werken, maken ze er ook altijd een groot feest van. Het is echt een erebaan!

De afgelopen jaren waren één groot feest met deze machtig mooie club. Patrick vindt het een enorme eer dat hij dit opnieuw mag afsluiten als Adjudant: ”De afgelopen periode heb ik kennis mogen maken met Robert, Marc en hun dames en ik weet het zeker: We gaan knallen dit jaar! Mi gemak uit oew dak!”

Prinsenlied 2020
Melodie: ‘My little lady’ – Marco Kanters

We gaan een feestje bouwen
We zijn niet meer te houwen
We vieren carnaval in Kuussegat
Prins Robert met z’n maten
We zijn in alle staten
En gaan met alle Kuussen graag op pad
Oh, oooo, we bouwen een feestje

Refrein
We vieren feest in Kuussegat
’T is carnaval
Met die mooie mooie dagen, zijn wij overal
‘T is het feestje van het jaar, dus voelt oe vrij
Met z’n allen uit ons dak, ja daar heurde gij bij

De Bunders en de Vennen
Ga de ze mee verkennen
Wa dachte van de Leest en Veghel-Zuid?
We doen het met z’n allen
Dus laten we nu knallen
En zing uit volle borst met veul geluid
Oh, oooo, we bouwen een feestje

Refrein

Het gaat nu echt gebeuren
We openen de deuren
Ja in de polonaise met elkaar
Dus laten we nu proosten
En op dit feestje toasten
Het draait in Kuussegat echt om elkaar
Oh, oooo, we bouwen een feestje

Refrein

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier