Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Prins Hannes d'n Derde met Adjudanten Ad & Niels

9 november 2018

Tijdens de Hofzitting op vrijdag 9 november is Han Versantvoort onthuld als nieuwe heerser van het Kuussegat. Als Prins Hannes d’n Derde gaat hij er met zijn Adjudanten Ad Verhoeven en Niels van Hout dit carnavalsseizoen een onvergetelijk feest van maken! Maak kennis met het nieuwe Trio…

PA_trio en dames 2019_rood_600x530

Prins Hannes d’n Derde

PA_hannes 2019_rood_600x900

‘Gefeliciteerd!’ zei Marco Bons, ‘Dan ben jij de nieuwe Prins van Kuussegat!’ Ik viel bijna van mijn kruk en dacht als eerste: ‘Oh mijn god, waar begin ik toch weer aan?’ Voor het zover was, moest ik er nog een nachtje over slapen en overleggen met Rian – we doen dit tenslotte samen – maar ze zei direct enthousiast: ‘Dat moet je doen!’ Toen was het besluit snel genomen.

Han Versantvoort (49) is geboren in Eindhoven als jongste van een gezin met drie kinderen. Hij bracht zijn jeugdjaren door in Son en Breugel en woont sinds zijn 8e in Veghel. Bijna 17 jaar woont hij in de Vijverwijk met zijn fantastische kinderen Lindy (21), Simon (19) en Roel (16). Met Rian is hij alweer ruim 8 jaar gelukkig in de liefde. Samen willen ze zoveel mogelijk  genieten van alle mooie, bijzondere momenten in hun leven.
Zijn hobby’s zijn golfen, voetbal (kijken) en koken. Twintig jaar geleden richtte Han met vrienden de kookclub ‘Puure Genootschap’ op. ‘Maandelijks koken we in de Gouden Leeuw bij Alex. Grappig detail is dat Marco Bons en Philip van den Brand ook lid zijn van deze club. Traditiegetrouw beginnen we al vanaf augustus met z’n allen te gissen wie de Prins zal worden.’

Al meer dan 25 jaar zit Han in het vak ‘verzekeringen’. In 2016 startte hij zijn eigen onderneming in Veghel met de naam Calvo Advies. De vrije vertaling hiervan vanuit de Spaanse taal betekent ‘kale man’. Han is trots op dit mooie bedrijf waarin hij inmiddels met drie collega’s werkt.

Zolang Han zich kan herinneren viert hij al Carnaval. ‘Ik geloof niet dat ik ooit één carnavalsjaar heb overgeslagen. Een fantastische herinnering aan dit volksfeest is 2008: toen was ik raadsheer van Koning Joninho (John Verkuijlen) tijdens Vudel Carnaval.’
Mede daardoor kijkt hij nu vol ongeduld uit naar de tijd die nu komt. ‘Ik kan niet wachten met alles wat ik ga meemaken als Prins van Kuussegat samen met mijn Adjudanten: mijn goede vriend Ad Verhoeven en Niels van Hout uit de Raad van Elluf. Ik ben ervan overtuigd dat ik met hen een mooie tijd ga beleven. Met verbazing heb ik de aanloop naar de onthulling van dichtbij gevolgd. Wat zijn er veel vrijwilligers al wekelijks mee bezig om er keer op keer een fantastisch feest van te maken. Dan mag je toch alleen maar dankbaar en trots zijn op al deze mensen! Het is echt een eer voor mij om dit met alle Kuussegatters te vieren. Ad, Niels, ik én onze dames hebben er enorm veel zin in. ‘We haawe ons eige nie in!”

Adjedantje Ad Verhoeven


PA_ad 2019_rood_600x900
‘Of ik nog even met Dolinde zou moeten overleggen toen ik werd gevraagd door de “Vurste” om de rol van adjudant te vervullen bij de nieuwe Prins van Kuussegat? ‘Denk ik niet!’ antwoorde ik direct. Als je wordt gevraagd door je maatje om zijn adjudant te zijn ben je uiteraard trots en vereerd.  En beschouw je het als een bijzondere eer om deze rol te mogen vervullen voor al die Kuussen en Kuussinnen die het carnaval zo mooi maken in Kuussegat. Dan maar een jaartje niet skiën. Daar was Dolinde het direct mee eens.’

Ad Verhoeven is al bijna 30 jaar getrouwd met zijn grote liefde Dolinde. Ze wonen op De Scheifelaar in Veghel en hebben samen met hun vier geweldige kinderen (Steef, Nieky, Giem en Sam) en aanhang een heerlijk sociaal leven in de Veghelse gemeenschap. Ruim 30 jaar is Ad werkzaam als accountant bij WVDB Adviseurs Accountants waarvan de laatste 20 jaar als mede-eigenaar/vennoot.
Als echt Veghels gezin liggen hun roots bij vele sporten zoals voetbal (Blauw-Geel), hockey (Geel-Zwart) en tennis (Frisselstein). In hun jeugdjaren en verkeringstijd heeft Ad intensief carnaval gevierd vanuit wijkvereniging Brug tot Brug in Kuussegat én met hun Veghelse vriendengroep met als hoogtepunt het deelnemen aan de optocht. Door het intensief skiën van hun kinderen verruilden ze carnaval voor het prachtige alternatief namelijk Apres-Ski, oftewel ‘Carnaval in de bergen’.

Dankzij Prins Hannes III gaan zij dit jaar weer heerlijk ouderwets carnaval in Kuussegat vieren samen met alle Kuussen en Kuussinnen. Wat dat betreft onderstrepen ze het geweldige motto van dit jaar: ‘Haawt oe eige nie in!’

Adjudant Niels van Hout 

PA_niels 2019_rood_600x829
‘Wat ben ik ongelooflijk trots om dit jaar de rol van Adjudant te mogen vervullen!
Samen met mijn gezin gaan wij met jullie allemaal een fantastisch Carnaval tegemoet!’

Niels van Hout is 37 jaar geleden geboren in de Molenstraat in Veghel. Tien jaar heeft hij in Eerde gewoond om daarna weer naar Veghel te komen. In Eerde mocht hij Jeugdraadslid zijn en zo is hij besmet met het carnavalsvirus. ‘Zeker toen mijn vader in de jaren ‘90 de rol van Raadslid en Bestuurslid invulde bij de Kuussegatters, stond het voor mij vast: ‘Later ga ik ook in de Raad van Elluf! 5,5 jaar geleden was dat zover en dat is nog steeds genieten. Daarbij staat voor mij het woord ‘trots’ centraal als ik denk aan deze mooie vereniging met al haar vrijwilligers.’
Met Lindsy deelt Niels al 20 mooie jaren samen. Hun jeugdliefde hebben ze 6 jaar geleden bekroond met hun huwelijk. Samen hebben ze drie Kuuskes: Dido (11), Gigi (9) en Rocco (4). Carnaval zit inmiddels ook bij hun kinderen in het bloed.

Niels werkt bij Van Berkel Logistics: ‘Een prachtig bedrijf om trots op te zijn. Ik verzorg daar onder andere de planning van de scheepvaart. Voor mij een mooie baan in een dynamisch bedrijf. De slogan van Van Berkel ‘Aanpakkers van nature’ past ook goed bij mij.’ In zijn vrije tijd houdt Niels zich bezig met alles wat om auto’s draait. Zijn hart ligt bij het merk BMW: dat fascineert hem al van jongs af aan. Ook kijkt hij graag Formule I op TV. Live een Formule I race bijwonen is écht een belevenis: dat heeft hij al tweemaal mogen meemaken. Als Niels dan nog vrije tijd over heeft, staat hij graag in de keuken voor zijn gezin en gasten.

De komende periode trekt Niels als Adjudant met Prins Hannes d’n Derde en Adjudant Ad in Kuussegat rond: ‘We gaan velen van jullie zien en samen een mooi feestje bouwen, waarbij wij met zijn drieën nog maar één ding te zeggen hebben: ‘Haawt oe eige nie in!’ Alaaf!

MM_kale kop_600x300

Prinsenlied 2019
Melodie: ‘Seks met die kale’

Na al die jaren, een prins zonder haren
Ik ben ze verloren, en ook zo geboren
Net  een magneetje, Ad zei ideetje
Niels moet  nog leren, zijn hoofdje kaal te scheren

We zingen…
Heyeyoooooooooooooh… T’is fist met die Kuusse
Heyeyoooooooooooooh… Die Prins is van Calvo

Kuusse, Kuussine, we goan nu beginnen
We gaan lekker fisten, en tekeer als bisten
We drinken een biertje, in elk kwartiertje
We willen maar één ding, roepen maar één ding

1, 2, 3, 4…
Heyeyoooooooooooooh… T’is fist met die Kuusse
Heyeyoooooooooooooh… Ik wil los met die kale

T’s ook wel logisch, da’k  voor een Kuus kies
Ik wil geen ander, een Kuus, geen verander
In fist heb ik veul zin, we haawe ons nie in
Als een Kuus geboren, laat ut Vudel  nie horen

Kom op dan…
Heyeyoooooooooooooh… T’s fist met die Kuusse
Heyeyoooooooooooooh… Ik wil fist met die kale
Springen…
Heyeyoooooooooooooh… We goan los met die kale
Nog een keer…
Heyeyoooooooooooooh… T’is feest met die Kuusse
Heyeyoooooooooooooh… We goan los met die kale

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier