Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Monique van de Ven Verdienstelijk Veghelaar

11 november 2017

Monique van de Ven is de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen. Zaterdag 11 november is zij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Een bloemlezing van haar vrijwilligersactiviteiten maakt duidelijk waarom zij deze eretitel verdient.

MM_verdienstelijk veghelaar 0à_600x400

Monique is altijd bezig voor een ander. Ze is gastvrij, staat altijd voor iedereen klaar en is een oprechte en eerlijke persoonlijkheid. Met man Cor en hun twee zonen Teun (22) en Niels (18) woont ze in de Heuvelstraat.Monique staat haar mannetje! Ze was de eerste vrouwelijke brandweervrouw in Veghel (1986 tot 1991) als brandwacht eerste klas en centraliste. 12 mei 1989 trouwde ze heel toepasselijk met man Cor in een brandweerauto.

Al vanaf het moment dat ze zelf in de kleine kinderen zat, heeft ze in haar gezin pleegkinderen opgenomen. Ook voor crisisopvang: zelfs toen haar zoon op zondag zijn communie zou doen stond ze zaterdag klaar voor de opvang van een kind, dat het nodig had. Nu haar eigen kinderen ouder zijn, zijn oudere kinderen nog steeds welkom in haar gezin.
Op de Bernadetteschool was ze actief als klasse-assistent, zat in de Ouderraad en ondersteun­de het onderwijzend personeel en als EHBO-er. Nu is ze nog actief als begeleidster van de verkeersbrigadiers en als overblijfmoeder. Monique zette ook taallessen op voor buitenlandse kinderen (‘Taalvijver’) zodat zij konden instromen in het onderwijs.
Bij carnavalsactiviteiten stak ze haar handen uit de mouwen. Ze begeleidde onder meer de Kuussebloazers in de periode dat zoon Niels in deze kapel speelde. Zelf speelde ze voor haar plezier trompet bij TOF en zat ze in het bestuur van Harmonie Frisselstein. Tot afgelopen zomer speelde ze mee bij ’t Kumt.
Binnen haar Stichting Steun Maatje komt ze op voor de mensen die het wat minder hebben. Zij krijgt spullen en zorgt ervoor dat die terecht komen bij mensen die die goed kunnen gebruiken. Zie verdeelt ze op een eerlijke en originele manier met gelijke kansen voor iedereen. Als chauffeur vervoert ze minder-validen met haar eigen bus én de verwenzorgbus.
Haar spaarzame vrije tijd vult ze met haar hobby: de borduurmachine. In weekenden of vakanties gaan ze naar hun stacaravan in het Brabantse land, waar ook de pleegkinderen van genieten.

Zij vindt het normaal om zoveel voor anderen te doen, maar hoeft net zo nodig zelf in de belangstelling te staan. ‘Ik heb een groot hart en laat daar pleegkinderen graag van mee profiteren.’ Voor wie Monique kent, is het geen verassing dat zij een keer Verdienstelijk Veghelaar zou worden. Dit jaar komt het er van!

MM_verdienstelijk veghelaar 1_600x400

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier