Volgend Evenement:
Heel Veghel Zingt Mee!: 17 juni 2023

Veghel maakt zich klaar voor een spectaculaire avond vol muziek…

NAAR EVENEMENT

Kuussen geve gas op 11 en 12 september!

30 augustus 2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september wordt de Markt van Veghel omgetoverd tot evenementenlocatie. Er worden dit weekend meerdere activiteiten georganiseerd door carnavalsvereniging de Kuussegatters in samenwerking met de Veghelse horeca onder het motto Kuussen Geve Gas! We nemen je mee in het programma.

Op zaterdag 11 september barst het feest weer luidkeels los op de Markt tijdens de tweede editie van Heel Veghel Zingt Mee (HVZM). Hoe ging dat ook alweer? Meezingen uit volle borst, proosten met je matties en ‘weer eens effe lekker losgaan’ in een positieve sfeer. Met zangers die zich hebben gekleed in de kleurige outfit van ‘hun’ café!’. De Cantusband – die als geen ander weet hoe je dit aanpakt – is deze keer ook weer graag van de partij. Ze dagen straks jou én je team op een positieve manier uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Abbey Road, Fellows&Friends, ‘t Hart van Veghel en Markzicht kijken ernaar uit om deze zangcompetitie samen met jullie te vieren!

Er zijn wel enkele restricties om HVZM zo veilig en toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen. Zo laat je bij de entree de QR-code van je test- en/of vaccinatiebewijs zien. Alleen dan krijg je toegang tot het evenement. Heel Veghel Zingt Mee is een uitverkocht evenement en ook aan de deur worden geen kaarten meer verkocht. Aanvang vanaf 19.00 uur.

Zondag 12 september is er een Kuussemert en de bekende Kuussegat veiling. Deze vinden beiden plaatsvinden op de Markt in Veghel. Tijdens deze dag is er van 11.00 tot 16.30 uur van alles te doen voor jong en oud. Er is bijvoorbeeld een gave rodeostier die zal proberen zijn berijder van zijn rug te gooien. Maar dat niet alleen, tijdens deze Kuussemert zijn er ook Brabantse spelletjes, een zandbak voor de kleintjes, verhalen van onze stadsdichter of je kunt lekker een ijsje eten in de chillhoek van hooibalen. De lijst met activiteiten is nog veel langer… Het wordt gegarandeerd een leuk evenement voor alle leeftijden.

In de loop van de middag vindt op het plein voor de kroegen de befaamde goederen- en dienstenveiling plaats. De opbrengst van de verkochte kavels komt ten goede aan de carnavalsvereniging de Kuussegatters. Leuk om op te bieden, maar zeker ook leuk om te volgen. Ook dit jaar is er weer een groot aantal mooie kavels vanuit Veghelse ondernemers waar op geboden kan worden zoals een compleet verzorgde barbecue, hotelovernachtingen en een luchtballonvaart. Tijdens de Kuussegat veiling wordt ook het startsein gegevens voor de kaartverkoop van de Hofzitting op 19, 20 en 21 november 2021. Ben je nieuwsgierig, dan kom je zondag 12 september maar eens kijken. Dan maken we er met zijn allen een gezellig dag van. De entree is voor iedereen gratis.

De Kuussemert is een zogenoemd ‘doorstroomevenement’. Dat wil zeggen dat dit evenement georganiseerd wordt zonder coronatoegangsbewijzen, maar met in acht neming van de 1,5 meterregel en beperkte capaciteit op alle locaties. Tijdens de Kuussegat veiling zijn er toegewezen vaste zitplaatsen op de horecaterrassen. Daarom geldt: vol is ook echt vol. Toegang voor zowel de Kuussemert als de Kuussegat Veiling op zondag 12 september is gratis.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier