Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Keizersdrôme 2020: dé spiegeltent op de Markt

11 februari 2020

Carnaval in het centrum van Kuussegat is ‘Keizersdrôme’. Veel activiteiten voor jong én oud in de grote tent op de Markt van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari. Evenementen, live-bands, artiesten én DJ’s: het komt allemaal voorbij. ‘Mi gemak uit oew dak!’ dus voor iedereen die wil feesten. Keizersdrôme, de coproductie van CV de Kuussegatters, Sligro en de horeca op de Markt, vindt dit jaar plaats in een echte spiegeltent.

Dit jaar in een ‘spiegeltent’
De Markt blijft de vertrouwde plek, maar Keizersdrôme is dit jaar een echte spiegeltent. Marco Bons, voorzitter van CV de Kuussegatters ziet dit helemaal zitten: “Zo’n spiegeltent heeft van zichzelf al een mooie uitstraling. Qua ruimte is die kleiner maar de link met de horecagelegenheden op de Markt blijft, Ijssalon Matteucci zorgt voor de huisvesting van de garderobe en in de tent is ook weer ons ‘foodteam’ actief. We zorgen dus voor een mooie, sfeervolle feestlocatie!”

 Voor jong en oud
“Het mooie van het programma is dat het écht voor jong én oud is”, zegt John Evers die met zijn horecacollega’s nauw betrokken is bij de organisatie. “Kijk bijvoorbeeld naar vrijdag 21 februari, wanneer we ’s middags 120 Veghelse ouderen die een uitnodiging hebben ontvangen een gevarieerd programma voorschotelen. Van ‘de Jong van Toen’ op die middag gaan we meteen door naar ‘de Jong van Nu’ op die vrijdagavond: dan knallen de DJ’s van Radio 538 on Tour tijdens de Full Moon Party. Op dit alcoholvrije feest gaat 700 jongeren van 13 tot en met 17 jaar lekker los op de vette beats en de dikste show van het nummer 1 radiostation van Nederland.”

Sleutels én prijzen weggeven
Zaterdagmorgen staat in het teken van de Sleuteloverdracht: alle Prinsen en Jeugdprinsen uit Meierijstad komen naar Keizersdrôme om samen met alle bezoekers gratis te ontbijten. Vervolgens krijgen zij van Burgemeester van Rooij de sleutel van hun dorp en zijn ze dan daar vier dagen ‘de baas’. ’s Middags trekt de Jeugdoptocht door het centrum en vindt aansluitend de prijsuitreiking plaats in de tent op de Markt. Ook zondag na de Grote optocht is Keizersdrôme ‘hét prijzenpodium’.

Volop bands en artiesten
In het carnavalsweekend staan ’s avonds twee energieke bands geprogrammeerd.
Zaterdag knalt de ‘mashup partyband’ Daredevils door de geluidsbarrière en laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. Een muzikale blikseminslag waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten. Later dit jaar staan ze op Paaspop, nu al in Keizersdrôme.
Zondag zetten de mannen van Coverband Hard2get de tent op zijn kop. Bekend van The Voice of Holland. Voor ieder wat wils, de beste tracks van een genre in één medley en geen tijd om naar adem te happen. Hits, classics, het Hollandse lied, hardstyle brengen zij met vuur en passie.

Veel Kuussegat-evenementen
Voor de carnavalsevenementen van CV de Kuussegatters kun je elke dag terecht in Keizersdrôme. Zondagochtend voor het Frühshoppen na de Carnavalsmis. KuusseMontag op de maandagmiddag is een begrip: hét feestje met een knipoog naar onze oosterburen. Dinsdagmiddag kun je lekker meezingen tijdens de Hollandse Middag met Lars Brans en ‘s avonds nemen we op het Tranenbal afscheid van Prins Robert d’n Twidde met een optreden van de Havenzangers.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier