Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Inschrijving Carnavalsoptochten 2019

4 februari 2019

Begin maart barst carnaval weer los. Dan trekken ook de Carnavalsoptochten weer door Veghel en kan het publiek langs de route genieten van de grootste optochten in de regio. Om deel te nemen organiseert CV Kuussegatters de centrale inschrijving op zondag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur in café Fellows & Friends op de Markt in Veghel.

Route optochten: ‘net ff anders’
Elk jaar verandert er wel iets: dat geldt dit jaar ook voor de route van beide optochten. Vorig jaar was de Markt niet namelijk beschikbaar maar dit jaar gelukkig weer wel. Daarom kan Jeugdprins Ties  d’n Urste het defilé van de Jeugdoptocht op zaterdag 2 maart dit jaar weer als vanouds op de Markt afnemen. De rest van de optochtroute, die om 13:30 uur start op het Stadhuisplein, blijft onveranderd.
Datzelfde geldt voor de Grote optocht op zondag 3 maart: ook deze route blijft grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Vanaf 13.30 start de optocht vanaf winkelcentrum De Bunders. Prins Hannes d’n Derde gaat daarin voorop en bij het eindpunt op de Markt neemt hij het defilé af.

Inschrijving optochten
Om aan één van deze optochten mee te doen moet je je inschrijven. Dat kan op zondag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur bij café Fellows & Friends op de Markt in Veghel. Ben je niet in gelegenheid  om dan langs te komen, dan kun je via de site het inschrijfformulier downloaden en dit vóór 17 februari inleveren. Hier vind je alle informatie.

MM_optocht 2018-5_600x683

Jurering en prijzen
Bij de Jeugdoptocht worden de deelnemers al jarenlang door een deskundige jury beoordeeld. De prijswinnaars kunnen een speciaal voor de optocht gegoten Kuuske winnen.  Daarnaast maken de deelnemers ook kans op de publieksprijs.
Bij de Grote Optocht verzorgen de oud-Prinsen de jurering. Winnaars kunnen geldprijzen winnen en verder zijn er publieksprijzen te winnen in de categorie Wagens en de categorie ‘Alles wat loopt’.

‘Eet met je hart’
Nieuw dit jaar is dat er minimaal één persoon bij de prijsuitreiking de prijs in ontvangst moet nemen. Vanaf dit carnavalsseizoen zullen niet opgehaalde prijzen door de Optochtcommissie aan een goed doel worden geschonken. Dit jaar is dat de Stichting ‘Eet met je hart’.

Meer informatie
Meer informatie over de optochten vind je hier. Je kunt je vragen ook mailen naar de Optochtcommissie via oc.kuussegatters.secr@gmail.com.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier