Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Ina Adema Groot Erekuus

19 november 2016

Tijdens de laatste Hofzittingsavond op 19 november jl. is Ina Adema, de oud-burgemeester van Veghel en huidig burgemeester van Lelystad, onderscheiden als Groot Erekuus voor al haar verdiensten voor het Veghelse Carnaval.

foto-adema_6-x9457a

In de act van ’t Benkske haalden Tius en Annie herinneringen op aan Ina Adema, die die sinds september burgemeester is in Lelystad maar in Veghel een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Na een ode van de stadsdichter Maarten van den Elzen reikte Marco Bons als voorzitter van CV de Kuussegatters haar de versierselen uit die horen bij een zeer bijzondere orde: ‘We willen u graag benoemen tot Groot Erekuus van Kuussegat omdat u in uw periode als Burgemeester van Veghel het Carnaval een bijzonder warm hart toedroeg. We zijn u dankbaar omdat u als geen ander de verbinding kon maken tussen de Gemeente, de Vereniging en alle Kuussen en Kuussinnen. Met warme gevoelens denken we terug aan de manier waarop u de Carnavalstraditie in ere hield én ons gevat en respectvol van repliek diende tijdens Bijzondere Raadsveranderingen en in haar openbare optredens.’

 

In het verleden ontvingen twee voorgangers van Ina Adema deze orde, te weten de oud-burgemeesters Keijzer en Van Weegen. De laatste keer werd de orde uitgereikt in 1998.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier