Op dit moment staan er geen evenementen gepland

In memoriam - Jacques van der Leij

31 maart 2022

Jacques van der Leij (1943-2022)

 

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons Erelid, oud-voorzitter en oud-Prins Jacques van der Leij.

Jacques heeft enorm veel voor onze vereniging betekend. Kuussegat leert hem in 1983 kennen als voorzitter Piet van der Heijden hem vraagt als 15e Prins van Kuussegat. Het motto van Prins Jacques d’n Urste, ‘We gaon dur tiggenon’, blijkt hem ook in de jaren erna op het lijf geschreven.

Zo treedt Jacques in 1983 toe tot ‘de Hooge Raad’, de club van Oud-Prinsen. In 1990 wordt hij de eerste penningmeester van de OPA’s. Een rol die hij maar liefst 21 jaar vervult. In 1995 volgt hij Wim Hagen op als voorzitter. Een functie die Jacques vijf jaar bekleedt.

Onder zijn voorzitterschap groeit en ontwikkelt de vereniging zich verder en worden vijf markante en bekende Veghelaren aan de Prinsengalerij van Kuussegat toegevoegd. Jacques had het vermogen om mensen te verbinden en samen te brengen. Het was een bekwaam, diplomatiek en vooral een fijn mens om mee samen te werken, zo zeggen de bestuursleden uit die tijd. De carnavalsvereniging mocht toen en ook de jaren daarna vaak profiteren van zijn grote netwerk binnen Veghel.

Voor al zijn verdiensten voor de Veghelse gemeenschap wordt Jacques in 2009 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij als Kuussegatters kennen hem in 2014 het Erelidmaatschap toe voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging.

Ons medeleven gaat uit naar Joke, die Jacques al die jaren ondersteunde en vaak letterlijk naast hem stond, zijn kinderen Marc en Jacqueline, kleinkinderen, naaste familie en vrienden – ook binnen de carnavalsvereniging – en wensen hen veel sterkte om dit verlies een plaats te geven.

Als carnavalsvereniging zullen wij Jacques in dankbaarheid blijven herinneren voor alles wat hij voor Kuussegat heeft betekend.

Namens het bestuur en leden van c.v. de Kuussegatters,

Han Versantvoort,
voorzitter

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier