Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Matinee-dinershow Hofzitting gaat niet door: ‘Een teleurstelling’

27 oktober 2021

De matineemiddag op zondag 21 november tijdens de Hofzittingen gaat niet door. De Hofzittingscommissie van de Kuussegatters laat weten dat er te weinig kaarten zijn verkocht. Verder heeft de Veghelse carnavalsvereniging besloten om vanwege de coronamaatregelen het programma op vrijdag 19 en zaterdag 20 november eerder te laten beginnen.

Graag had de Hofzittingscommissie dit jaar een heuse ‘dinershow carnavaleske’ geïntroduceerd. Een nieuw concept op de zondagmiddag met een diner, waarvoor chef-koks Teun Horck en Robert Danse samen met het Foodtiem de handen ineen hadden geslagen. “Een combinatie van een chique dinershow en een carnavaleske Hofzitting”, licht Jeroen van den Akker, voorzitter van de Hofzittingscommissie het idee nog maar eens toe. “Terwijl de gasten heerlijke gerechten kregen voorgeschoteld zouden ze kunnen genieten van gevarieerde optredens en een flinke dosis humor.” Zo waren naast enkele vertrouwde Hofzittingsacts voor deze middag speciaal de Veghelse zangeres Kimberly Fransens en feestkapel Factor 12 vastgelegd.

Weinig kaarten verkocht
Voor deze nieuwe Hofzittingsmiddag werden echter veel te weinig kaarten verkocht. “Voor zo’n klein publiek, in een bijna lege zaal, worden de kosten te hoog en kunnen we niet verantwoord een zitting organiseren”, legt Jeroen uit. “Een teleurstelling, maar we kunnen helaas niet anders beslissen. We focussen onszelf nu volledig op de twee overgebleven avonden in de Koekbouw. En die worden spectaculair, dat verzeker ik je.” Er komt geen ander programma voor in de plaats. Dat betekent dat de Hofzittingen dit jaar alleen op vrijdag (onthulling van de nieuwe Prins Carnaval) en de zaterdag zijn. De reeds gekochte kaarten voor de zondagmiddag worden vergoed.

Eerder beginnen
Mede vanwege de coronamaatregelen is bovendien besloten om de zittingsavonden op vrijdag en zaterdag ook een half uur eerder te laten beginnen. Op deze manier is er na het programma nog tijd voor een gezellige afterparty tot middernacht. De nieuwe aanvangstijd van beide zittingsavonden, waarvoor nog enkele kaarten voor te verkrijgen zijn, is nu 19.30 uur.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier