Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Grote Optocht 2017: aparte categorie voor individuelen & paren

19 februari 2017

Zondag 26 februari trekt de carnavalsoptocht weer door Kuussegat. Deze start om 13.00 uur vanaf de kolonel Johnsonstraat. Vanaf daar voert de route langs de Markt door de Deken van Miertstraat en de Molenstraat naar de Stationsstraat. De optocht komt daar om ongeveer 13:30 uur aan. Vanaf de Stationsstraat slaat de optocht rechtsaf naar de Leo van der Weijdenstraat om vervolgens via de Zeven Eikenlaan, de Hezelaarstraat en de Hoofdstraat weer op de Markt te eindigen. De kop van de carnavalsstoet arriveert daar omstreeks 15:00 uur.

Prins Robert d’n Urste voert de stoet aan en neemt aan het einde het defilé af. Het aantal deelnemers ligt dit jaar rond de 1.000, verdeeld over 54 startnummers, waaronder 19 wagens.

Aparte categorie & tweede publieksprijs
Dit jaar hebben zich veel paren en individuele deelnemers ingeschreven. Daarom heeft de optochtcommissie besloten dat er voor deze deelnemers een ‘eigen categorie’ krijgen met mooie prijzen. Ook wordt dit jaar voor het eerst een tweede publieksprijs uitgereikt. Naast de publieksprijs voor de wagens is er nu ook een publieksprijs voor ‘alles wat loopt’, zoals loopgroepen, paren en individuelen. Door het inleveren van het optochtprogramma, dat voorafgaand aan de optocht wordt uitgedeeld, bepaalt u wie de winnaars zijn van deze publieksprijzen. De prijsuitreiking vindt om ongeveer 17:00 uur plaats in Keizersdrôme op de Markt.

Heeft u nog andere vragen, dan kunt u mailen naar oc.kuussegatters.secr@gmail.com.

oc_route_groteoptocht2017_inkleur_600x388

 

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier