Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Gerard Visser Verdienstelijk Veghelaar

21 november 2015

VV_gerard visser_2016_600x400

Gerard Visser (74) is als Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen op zaterdag 21 november tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Gerard heeft zich als vrijwilliger en verenigingsmens in hart en nieren al sinds de jaren ‘60 tot op de dag van vandaag belangeloos ingezet voor de medemens op veel verschillende manieren: als bestuurslid , OR-lid, vrijwilliger, voorzitter, persoonlijke begeleider en bouwcoördinator. Als je kijkt naar alle activiteiten van Gerard zie je dat hij op een indrukwekkende manier actief was én nog steeds is.

Als verenigingsmens stimuleerde hij Carnaval in Veghel, want eind jaren ’60 stond hij aan de wieg Carnavalsclub de Blauwe Kielen. Zijn vakmanschap zette hij in 1973 voor ‘zijn’ wijk de Leest als coördinator van de bouw van woningen aan de IJsselstraat. In de jaren ‘80 was hij actief bij honk- en softbalclub The Orioles: aanvankelijk als recreant-lid, later als bestuurslid, bouwkundige en vraagbaak. Gerard is bovendien een man, die medezeggenschap vorm en inhoud gaf én geeft, op verschillende manieren. Zo was hij van 1994 tot 2003 was hij voorzitter van de Wijkraad De Leest. En daarvoor als voorzitter van de Ouderraad, lid van het schoolbestuur van Basisschool de Ark en als medeoprichter van de OR van het Franciscus College. En ook het behartigen van de belangen van de ouderen en mensen met een handicap staat bij Gerard hoog in het vaandel. Hij was 14 maal vrijwilliger op de bootreizen van de Zonnebloem en hij begeleidt een visueel gehandicapte bij zijn wekelijkse sporten. Vanaf 2012 participeert Gerard in de Stichting Platform voor Ouderen en Gehandicapten (SPOG), sinds 2013 als voorzitter. De toegankelijkheid voor winkels en (overheids)gebouwen is daarbij een van de belangrijke speerpunten.

Gerard is in zijn omgeving een steun en toeverlaat en een rots in de branding voor zijn familie en schoonfamilie! Het woord ‘nee’ kent hij niet: hij helpt gevraagd of ongevraagd met een bescheiden houding. Met de instemming van echtgenote Ans, die hem de ruimte geeft om te doen wat hij niet laten kan.

Als ze dit over je zeggen, dan verdien je de eretitel van Verdienstelijk Veghelaar!

VV_gerard visser_2016_3_600x386

 

 

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier