Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Géén nieuwe prins voor Kuussegatters

3 september 2020

Kuussegat krijgt dit jaar geen nieuwe prins. Dat heeft het bestuur van de Veghelse carnavalsvereniging besloten. Voornaamste reden is dat de prins door de coronacrisis en alle maatregelen geen compleet en volwaardig carnavalsseizoen kan worden geboden.

Eerder maakte c.v. de Kuussegaters al bekend dit jaar geen Hofzittingen en andere openbare carnavalsactiviteiten te houden. De nieuwe heerser van Kuussegat wordt normaliter, samen met zijn adjudanten, tijdens de zittingen in november onthuld. O ja, we hebben ook nog iets moois te vertellen… We hebben Prins Robert d’n Twidde, Adjudant Marc en Adjudant Patrick bereid gevonden het dit jaar nog eens dunnetjes over te doen! Dat is dus goed nieuws! Binnen de 53-jarige geschiedenis van de vereniging is het een unicum dat er een jaar geen nieuwe prins wordt gekozen. Alleen in de beginjaren is het voorgekomen dat een prins (Han de Beer alias Has III) twee seizoenen de scepter zwaaide. Dat was in 1971 en 1972.

Andere carnaval
Hoewel het onzeker is hoe het komende carnavalsseizoen eruit komt te zien en de voorbereidingen voor een fantastisch carnavalsfeest nu reeds zouden moeten worden gestart, is het zeker niet zo dat de Kuussegatters een streep zetten door het seizoen 2020-2021. “We gaan kijken wat er, binnen alle maatregelen en voorschriften, wél mogelijk is”, laat voorzitter Han Versantvoort weten. “Vast staat dat carnaval er in februari anders zal uitzien dan andere jaren.” Een ‘normaal’ carnavalsprogramma met vijf dagen die bol van activiteiten staan is volgens de voorzitter geen optie.

Gezondheid
Alle commissies van c.v. de Kuussgatters hebben van het bestuur de vraag gekregen na te denken wat er rond en tijdens carnaval wél zou kunnen worden georganiseerd. “Uiteraard dienen daarbij de coronaregels nageleefd te worden en de gezondheid van de Kuussen en Kuussinnen voorop te staan”, stelt Versantvoort als voorwaarde. Het bestuur is inmiddels ook in overleg met partijen buiten de vereniging om de mogelijkheden te bespreken.

Jong Kuussegat
Omdat voor kinderen andere regels gelden dan voor volwassenen is besloten het carnaval voor Jong Kuussegat in grote lijnen wél door te laten gaan. Zo worden er momenteel op basisscholen nieuwe jeugdraadsleden en -dansmariekes gezocht. Het is ook de bedoeling om tijdens de Jeugdhofzitting een Jeugdprins te onthullen. Dat zou in januari moeten plaatsvinden. Alles staat of valt echter met de ontwikkeling van het coronavirus en de maatregelen en richtlijnen die vanuit overheidswege worden opgelegd. “Daarnaast hebben wij zelf ook een verantwoordelijkheid naar de inwoners van Kuussegat”, besluit Versantvoort.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier