Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Ed van Uden Verdienstelijk Veghelaar Jong Kuussevel

14 januari 2017

Ieder jaar huldigt de Jeugdprins van Kuussegat een vrijwilliger die zich bijzonder voor de Veghelse jeugd heeft ingespannen. Deze keer is de actieve en enthousiaste Ed van Uden benoemd als ‘Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel van 2017’ vanwege zijn jarenlange inzet bij Bouwdorp ‘Veghel in Hout’.

VVJK2017_ed van uden_600x898Bijzonder betrokken bij Veghel in Hout
Ed van Uden is leerkracht op een basisschool en je zou denken dat hij het dan wel druk genoeg heeft. Toch weet Ed de laatste vijf jaar nog tijd vrij te maken voor zijn bijdrage aan het Pietenbureau en is hij al 30 jaar actief bij bouwdorp Veghel in Hout. Destijds vroeg men Ed of hij wilde helpen met de organisatie van het bouwdorp. Omdat zijn eigen kinderen genoten van deze Veghelse kindervakantieweek, dacht hij: ‘Waarom niet?’ Hij begon als secretaris en is sinds 19 jaar voorzitter van deze actieve club vrijwilligers die er ieder jaar weer in slaagt een geweldig evenement voor kinderen neer te zetten. Bouwdorp leeft in Veghel en kan rekenen op een groot draagvlak om dit in stand te houden.

Met zijn allen vrijwillig actief
Met een team van vrijwilligers is Ed het hele jaar door bezig voor Veghel in Hout. Bescheiden als Ed is, benadrukt hij de kracht van alle vrijwilligers die een bijdrage leveren aan et bouwdorp. ‘Al deze vrijwilligers hebben dezelfde drive: we willen de jeugd een leuke week geven! Dit wordt mogelijk door bruggen te slaan tussen diverse bedrijven, de organisatie en veel mensen zowel jong als oud. We hebben veel en ervaren vrijwilligers. En door goede samenwerking, vertrouwen, leuke sfeer en de ervaring loopt de organisatie als een goed geoliede machine. Iedereen weet wat ze aan elkaar hebben en daardoor lijkt het als vanzelf te gaan.’

Nog steeds gemotiveerd!
Ed is – zelfs na al die jaren – nog erg gemotiveerd om door te gaan. Hij vindt dat het nooit perfect is en altijd beter kan: ‘Je bent zo goed als de laatst gespeelde wedstrijd.’ Daarom blijft hij goed om zich heen kijken, houdt zijn oren open en staat altijd open voor nieuwe ideeën. Hij is daar enorm trots op. Bouwdorp heeft verschillende locaties gehad. Het begon op de Bunders, ging daarna naar Pieter Breugel, CHV-terrein en een aantal jaren op de Knokert. Maar nu lijkt de ideale locatie gevonden: het Julianapark. Kosten nog moeite werden gespaard: dit moest slagen. En het was een groot succes! Voor zijn jarenlange inzet voor de Veghelse jeugd is Ed van Uden benoemd als Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel van 2017.

Tijdens de Jeugdprinsenreceptie op zaterdag 4 februari in de Stapperij wordt Ed gehuldigd als Verdienstelijk Veghelaar.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier