Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Carnavalsoptocht Kuussegat afgelast!

23 februari 2020

Grote optocht gaat niet door; alternatief programma in Keizersdrôme

Nadat eerder al besloten was om, vanwege de verwachte weersvoorspellingen, wagens uit te sluiten van deelname aan de grote optocht door Kuussegat, heeft CV De Kuussegatters besloten om de hele optocht van vandaag (zondag 23 februari) niet door te laten gaan. De weersvooruitzichten maken het onverantwoord om een optocht te organiseren. Er wordt voor een alternatief programma gezorgd.

Vanmiddag zou de grootste optocht van de regio door Kuussegat (Veghel) trekken. De weersvoorspellingen zijn echter zodanig dat CV De Kuussegatters de veiligheid van zowel de deelnemers als het publiek niet kan garanderen. Daarom heeft het bestuur, in overleg met de Optochtcommissie, besloten om de gehele optocht af te gelasten.

Marco Bons, voorzitter: “Dit besluit valt ons erg zwaar. Vooral omdat we de wagens, waar vele uren werk aan vooraf zijn gegaan en de prachtige creaties van de loopgroepen en individuele deelnemers nu niet te zien krijgen. We kijken, eventueel samen met de andere verenigingen in Meierijstad die de optocht hebben moeten afblazen, naar een alternatief. We denken daarbij bijvoorbeeld aan een Halfvastenoptocht. Dat maken we ná de carnaval definitief bekend.”

Muziekprogramma
Na intensief overleg met de horeca is voor vandaag (zondag 23 februari) een alternatief, muzikaal programma in elkaar gezet. Dit feestprogramma start meteen na de brunch in de Keizersdôme. De kapellen die aan de optocht zouden deelnemen is gevraagd om hieraan een bijdrage te leveren. Ook Zanger Hans, bekend van de feesthits ‘500 ml’ en ‘Ik heb jouw zus nie gevat’ en Het Feestteam zijn vastgelegd. Marco Bons: “We willen dus heel Kuussegat uitnodigen om in de sfeervolle Keizersdrôme op de Markt feest te komen vieren. Dan gaan we daar met z’n allen mi gemak uit ons dak!”

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier