Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Nieuw Boerenbruidspaar Kuussegat: Bernard Vissers & Karin Kuijpers

18 november 2016

Vrijdag 18 november zijn tijdens de tweede Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters Bernard Vissers en Karin Kuijpers onthuld als het nieuwe Boerenbruidspaar. Geert Dirkse en Hilde van Heck zijn hun getuigen.

bb_boerenbruidspaar-2017_600x400

Boerenbruidspaar
Bernard Vissers en Karin Kuijpers wonen op een boerderij op de Eeuwsels en hebben drie kinderen. Charlotte (21) woont nog thuis, Jannik (23) studeert in Enschede en Verine (24) woont en werkt in ’s Hertogenbosch.
Na dertig jaar onderwijs waarbij ze ook muziekvakleerkracht was, is Karin nu ritueelbegeleider bij afscheid. Zij begeleidt families in het vormgeven van een afscheidsdienst en gaat voor in de ceremonie. Ze voelt zich nauw betrokken bij de parochie. Karin zingt bij kamerkoor Capella Brabant in Den Bosch, doet aan yoga, swingt graag en fietst in de vakantie graag met Bernard.

Bernard heeft na vele werkzame jaren in het onderwijs nu tijd voor andere passies. Zo wandelde hij al een keer naar Santiago. Natuur is de basis van vele bezigheden: een landschap onderhouden, groenten verbouwen en schapen houden. Tijd over: dan schilderen, beeldhouwen, schrijven of even op de fiets naar Rome of Parijs. Bernard haalt als voorzitter van de Heemkundekring veel plezier uit het meehelpen ontrafelen van de geschiedenis van ons eigen Veghel.

Een traditionele boerenbruiloft past daar helemaal bij. Met hun getuigen Geert en Hilde, die ze jaren geleden via de kinderen hebbe ontmoet, kijken ze er naar uit om ‘saomen  mi veul aander volk d’r un skôn fist van te maoken’.

Getuigen
Hilde van Heck en Geert Dirkse zijn de getuigen van bruid Karin en bruidegom Bernard. Zij wonen aan de Langsteeg in een ‘skon’ buurt net buiten het dorp met hun hond en kippen. Onze kinderen Sophie (24), Daan (23) en Steef (20) zijn uitgevlogen. Sophie woont in Veghel en de twee zonen studeren en wonen op kamers in Utrecht en Nijmegen.

Hilde werkt in Elsendorp in een zelfstandig behandelcentrum voor vruchtbaarheid “Nij Geertgen” als medisch receptioniste. In haar vrije tijd zingt ze bij Viva la Musica, een koor voor musical, operette en opera. Geert is adviseur bij Rabobank voor bedrijven in de bouwsector. Hij speelt fanatiek waterpolo in Uden (is tevens scheidsrechter) en helpt mee in het bestuur van wijkvereniging De Drie Haas, waar ze Karin en Bernard ook regelmatig tegenkomen. Tuinieren is een gezamenlijke hobby van Geert en Hilde.

Als rasechte Kuussen vieren ze al carnaval sinds hun jeugd: Hilde op de Lambertusschool en Geert bij wijkvereniging Van Brug tot Brug. Met hun kinderen liepen zij de kinderoptochten met basisschool de Bunders gelopen en fleurden zij met vriendenclub CC (CarnavalsClub) Dikke Mik vele jaren de grote optocht op. CC is geruisloos overgegaan in CyclistenClub Dikke Mik, waarmee ze zondagsmorgens op de racefiets zitten. Dus dat ‘We maoken ’t saomen’ zit wel goed.

Op Carnavalsdinsdag 28 februari 2017 wordt het Boerenbruidspaar in de onecht verbonden. Vanaf 09.45 uur is iedereen welkom in het Oude Raadhuis op de Markt in Veghel. Om 10:30 uur vertrekken zij met het jeugdboerenbruidspaar en getuigen in optocht naar de feestzaal. Iedereen is welkom om dit mee te maken!

 

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier