Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Ben van de Meerakker Verdienstelijk Veghelaar 2020

9 november 2019

Ben van de Meerakker is de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen. Zaterdag 9 november is hij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Een bloemlezing van zijn activiteiten maakt duidelijk waarom hij deze eretitel verdient.

MM_VV2020_1_600x608

Verenigingsman binnen Kuussegat
Ben van de Meerakker is benoemd tot Verdienstelijk Veghelaar van CV de Kuussegatters vanwege zijn brede maatschappelijke en bestuurlijke inzet voor Veghel en het verenigingsleven in heel Veghel in het bijzonder. Hij weet met zijn tomeloze energie en positivisme mensen te enthousiasmeren en te binden. Daarnaast heeft hij het vermogen om de juiste lijntjes te leggen waardoor hij op meerdere vlakken veel voor de Veghelse samenleving betekent en heeft betekend. Als er iemand weet hoe in Veghel de ‘Kuussen’ lopen, dan is het Ben wel.

Warm hart voor Carnaval
Vooral het carnaval in Kuussegat draagt Ben een warm hart toe. De carnavalsvereniging heeft de afgelopen jaren flink mogen profiteren van de inzet van Ben. Zo was hij lid van de Technische Commissie en hanteerde hij van 2004 tot en met 2008 de voorzittershamer. Op dit moment is hij nog actief als lid van de Sponsorcommissie.

Actief in politiek én voor het goede doel
Naast de Kuussegatters mogen meerdere Veghelse clubs op zijn belangstelling en betrokkenheid rekenen. Zo is Ben sinds 1995 actief als lid van het CDA Veghel. Ook hier vervulde hij enkele jaren de rol als voorzitter. Verder is hij al vele jaren fanatiek lid van Bridgeclub Veghel’77.  Bij deze denksport komt zijn competitieve aard naar boven en wil hij het altijd beter doen dan een ander. “Ik wil gewoon graag winnen, maar dat altijd wel op een gezellige en open manier”, zei hij daar eens over.

Vanuit zijn lidmaatschap bij de Rotaryclub Meierijstad is Ben nauw betrokken bij het succesvolle winterevent Veghel on Ice. Heel veel kinderen uit Veghel en omgeving kunnen dankzij de inzet van Ben en veel andere vrijwilligers een maand lang schaatsen op de Veghelse Markt. Als Foundationcommissaris vindt Ben het belangrijk dat goede doelen die bij Rotary Meierijstad worden aangemeld, vooral die doelen zijn ‘rondom de toren’ (lees: in Meierijstad).

Maatschappelijk betrokken
Ook andere verenigingen en initiatieven binnen Kuussegat hebben, al dan niet op ad hoc basis, kunnen rekenen op zijn inzet, zoals: Scouting Veghel, CHV Noordkade, Museum SIEMei en het festival Fabriek Magnifique. Ben bouwt zowel figuurlijk als letterlijk aan een stevig Veghel. Dat laatste komt tot uiting in zijn rol van financieel directeur van bouwbedrijf Van de Ven.

Bijzonder vermeldenswaardig is nog het feit dat Ben de weg vrijhoudt van zwerfafval tussen zijn woning en werk. Regelmatig zie je Ben met afvalknijper en vuilniszak in de weer.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier