Op dit moment staan er geen evenementen gepland

Optochtcommissie

Achterste rij v.l.n.r: Renee Meulemans, Gaby Vermeulen, Johan Bijleveld

Voorste rij v.l.n.r: Kim Varekamp, Henriëtte Geurden, Eef Mengers, Mariëlle van Tol, Jos Geurden

Correspondentie Optochtcommissie: oc.kuussegatters.secr@gmail.com

De Optochtcommissie van CV de Kuussegatters is onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van de Jeugdoptocht, de Grote Optocht en de Kuusverbranding. Op carnavalszaterdag vindt de Jeugdoptocht plaats. Deze is speciaal bedoeld voor kinderen van basisschoolleeftijd.

Halfvastenoptocht – 22 maart 2020
Voor de eerste keer in de geschiedenis van CV de Kuussegatters trekt er op zondag 22 maart een Halfvastenoptocht door de straten van Veghel. Na de afgelasting van de Grote Optocht op 23 februari jongstleden vanwege het slechte weer, werd al snel een alternatieve optochtdatum genoemd. Driekwart van de originele deelnemers heeft inmiddels aangegeven graag mee te doen. Bovendien is er belangstelling vanuit de omliggende dorpen en bevriende carnavalsverenigingen.

Route
De route van deze optocht is dezelfde als de reguliere optochtroute van de Grote Optocht op carnavalszondag. De start is om 11.11 uur ter hoogte van winkelcentrum De Bunders en trekt vervolgens trekt via de Bundersweg en de Leo van der Weijdenstraat naar het centrum. Via de Stationstraat, Molenstraat en Deken van Miertstraat bereikt de bonte stoet de Markt waar Prins Robert d’n Twidde het defilé afneemt.

Digitaal inschrijven
Tot en met 11 maart kan iedereen zich inschrijven door het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier op te sturen naar de Optochtcommissie (oc.kuussegatters.secr@gmail.com). Voor de deelnemende wagens is ook een ondertekende chauffeursverklaring met een kopie van het rijbewijs nodig.
Deelnemers, die zich al voor de originele optocht hadden ingeschreven en hebben aangegeven opnieuw mee te willen doen, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven.

Reglement e.d.
Hieronder vind je het reglement en de 11 geboden: deze zijn ook van toepassing voor de Halfvastenoptocht. Belangrijk is dat elke groep/wagen maximaal 50 deelnemers mag hebben en er sprake moet zijn van een uniforme uitstraling. Bij meer dan 50 deelnemers vragen we je om vooraf contact op te nemen met de Optochtcommissie. Ook andere vragen kun je via mail stellen aan de commissie (oc.kuussegatters.secr@gmail.com).

Ons vervoer tijdens de optochten wordt mogelijk gemaakt door:

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier
Zondag 8 mei om 19:00 start de ticketverkoop voor Heel Veghel Zingt Mee 2022!Koop je tickets
+