Op dit moment staan er geen evenementen gepland

OPA's

Wie zijn de OPA’s?

De OPA’s zijn de Oud-Prinsen en Adjudanten van Kuussegat. Zoals de meeste mensen wel weten krijgt Kuussegat elk jaar ’n nieuwe Prins en twee nieuwe Adjudanten: we noemen hen ook wel ‘het trio’ . De Prins wordt gekozen door de keuze commissie van C.V. Kuussegatters en de Adjudanten worden op hun beurt weer gekozen door de Prins. De ene Adjudant komt uit de Raad van Elf, iemand die het klappen van de zweep kent en zo een belangrijke rol vervult om alles in goede banen te leiden. De andere Adjudant is meestal ’n goede vriend van de Prins zodat hij zich gesteund weet en zich beter op zijn gemak in een, voor hem vaak, hele nieuwe club.

Na elk carnavalsjaar is het een eer voor het oude trio om bij de OPA’s te komen.

Naast het organiseren van eigen activiteiten (OPA-dag, Prinsjesdag en vergaderingen) houden de Oud-Prinsen en Adjudanten zich ook graag bezig met ‘kuussegattersbelangen’ zoals:

Mocht je eventueel in de loop der tijden gevraagd worden als Prins van Kuussegat of als Adjudant: twijfel dan niet. Het is tenslotte een fantastische club. Vogels van diverse pluimage en achtergrond, maatschappelijk vaak heel verschillend én toch een grote eensgezinde club in de carnavalswereld

Wil je nog meer van ons weten? Wie er bijvoorbeeld in 2007 Prins was? Klik dan hier voor meer historische informatie.

Mail: opa@kuussegatters.nl

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier