Volgend Evenement:
Ludieke Fietstocht: 24 februari 2019 NAAR EVENEMENT

Bijzondere Commissie

Carnavalsmis: Karin Kuijpers
Carnavalsmis: Marc Tooten
Kuussekroam: Hetty Vos
Kuussekroam: Ine Jansen
Archivaris: Jos van Deursen

De Bijzondere Commissie is te bereiken via mtooten@gmail.com .

KUUSSEKROAM

Om meer betrokkenheid bij het Veghelse carnaval en de vereniging te creëren beschikt C,V. de Kuussegatters over de ‘Kuussekroam’: een rijdende Kuussewagen die op alle Veghelse evenementen en in het Veghelse centrum te zien zal zijn.

Iedereen kan er de leukste Kuussegadgets aanschaffen zoals vlaggen, sjaals, cd’s en speldjes, waarmee Kuussen hun huis en zichzelf kunnen versieren met carnaval. Ook kunnen er kaartjes voor de verschillende Kuussegatse evenementen worden gekocht en geven we graag informatie over het lidmaatschap van de vereniging.

BK Sneltransport is de sponsor van onze Kuussekroam.

CARNAVALSMIS

Ieder jaar is het weer een drukte van belang voor de jaarlijkse Carnavalsmis begint. Zo’n 1.100 Kuussen en Kuussinnen lopen dan richting Sint Lambertuskerk.

Voordat de mis begint is er achter de schermen al veel werk verzet. Zo zijn de muzikanten al weken aan het repeteren om hun muziek zo mooi mogelijk te laten klinken. Alle groepen van de Dansmariekes zijn druk bezig om hun beste beentje voor te zetten. Met pastoraal medewerker Martin Post beleggen Karin Kuijpers en Mark Tooten een avond om de inhoud van de mis door te nemen waarbij zij proberen altijd over het motto laten over komen.

In januari komen de Prins en de Adjudanten bij de pastoor op bezoek om de laatste dingen door te nemen, zoals de preek van de Prins en de lezingen van de Jeugdprins en de Adjudanten. Op carnavalszaterdag is na de generale repetitie iedereen klaar voor de viering.

Uit de reacties blijkt dat de viering op de aanwezigen veel indruk maakt: ‘Zo’n Carnavalsmis is een mooi moment van ‘samen vieren’ op een bijzondere manier’.

Sponsor worden?

Bekijk de mogelijkheden

Of toch lid worden?

Download het formulier